User Tools

Site Tools


fordprog:plang2017

Differences

This shows you the differences between two versions of the page.

Link to this comparison view

Both sides previous revision Previous revision
fordprog:plang2017 [2017/10/02 16:56]
deva
fordprog:plang2017 [2017/11/04 17:32] (current)
deva
Line 93: Line 93:
   * Olvasás: A ''​BE:''​ utasítás a megadott változóba olvas be egy megfelelő típusú értéket a standard bementeről. (Megvalósítása:​ meg kell hívni a ''​be''​ eljárást, amit a negyedik beadandó kiírásához mellékelt C fájl tartalmaz. A beolvasott érték ''​EGESZ''​ típus esetén az ''​eax'',​ ''​LOGIKAI''​ típus esetén az ''​al''​ regiszterben lesz.)   * Olvasás: A ''​BE:''​ utasítás a megadott változóba olvas be egy megfelelő típusú értéket a standard bementeről. (Megvalósítása:​ meg kell hívni a ''​be''​ eljárást, amit a negyedik beadandó kiírásához mellékelt C fájl tartalmaz. A beolvasott érték ''​EGESZ''​ típus esetén az ''​eax'',​ ''​LOGIKAI''​ típus esetén az ''​al''​ regiszterben lesz.)
   * Írás: A ''​KI:''​ utasítás a megadott kifejezés értékét a standard kimenetre írja (és egy sortöréssel fejezi be). (Megvalósítása:​ meg kell hívni a ''​ki_egesz''​ (vagy a ''​ki_logikai''​) eljárást, amit a 4. beadandó leírásához mellékelt C fájl tartalmaz. Paraméterként a kiírandó értéket (mindkét esetben 4 bájtot) kell a verembe tenni.) ​   * Írás: A ''​KI:''​ utasítás a megadott kifejezés értékét a standard kimenetre írja (és egy sortöréssel fejezi be). (Megvalósítása:​ meg kell hívni a ''​ki_egesz''​ (vagy a ''​ki_logikai''​) eljárást, amit a 4. beadandó leírásához mellékelt C fájl tartalmaz. Paraméterként a kiírandó értéket (mindkét esetben 4 bájtot) kell a verembe tenni.) ​
-  * Ciklus: ''​CIKLUS AMIG''​ //feltétel utasítások//​ ''​CIKLUS_VEGE''​ alakú. A feltétel logikai kifejezés. A ciklus ​belseje ​lehet üres is. A megszokott módon, elöltesztelős ciklusként működik.  +  * Ciklus: ''​CIKLUS AMIG''​ //feltétel utasítások//​ ''​CIKLUS_VEGE''​ alakú. A feltétel logikai kifejezés. A ciklus ​utasításlistája ​lehet üres is. A megszokott módon, elöltesztelős ciklusként működik.  
-  * Elágazás: ''​HA''​ //​feltétel//​ ''​AKKOR''​ //​utasítások//​ ''​HA_VEGE''​ vagy ''​HA''​ //​feltétel//​ ''​AKKOR''​ //​utasítások//​ ''​KULONBEN''​ //​utasitasok//​ ''​HA_VEGE''​ alakú. A feltétel logikai kifejezés. Az egyes ágak lehetnek üresek ​is. A megszokott módon működik.+  * Elágazás: ''​HA''​ //​feltétel//​ ''​AKKOR''​ //​utasítások//​ ''​HA_VEGE''​ vagy ''​HA''​ //​feltétel//​ ''​AKKOR''​ //​utasítások//​ ''​KULONBEN''​ //​utasitasok//​ ''​HA_VEGE''​ alakú. A feltétel logikai kifejezés. Az egyes ágak utasításlistája lehet üres is. A megszokott módon működik.
fordprog/plang2017.1506956183.txt.gz · Last modified: 2017/10/02 16:56 by deva